9
Hellekis Trädgårdscafé & Kök
28
Kaffeservering med
hembakade kakor och smörgåsar. Vi serverar även två varmrätter och vår
populära ramslökssoppa. I trädgården serverar vi korv med bröd.
Hellekis Säteri,
Ingrid Axelsson, 0510-54 41 00, 073-829 41 85,
Hjulets Café
5
Vi serverar kaffe, smörgåsar och
hembakat i mysig 1700-tals miljö. Välkommen!
Kinne-Kleva Börjesgården 1,
Emma Karlsson, 070-352 92 95,
Honung från Värmagården
1
Vi säljer honung, bivaxsalva, Cerat,
ägg, alpackagarn och handstickat av alpackagarn m.m.
Gössäter Stampen,
Inga-Britt och Kresten Bro Söndergaard, 0511-34 31 17, 070- 240 78 41
HT Damast
41
Exklusiv handvävning i unik miljö.
Äskekärr Myrbackens mejeri, Hans Thomsson, 0501-430 20
Husaby kyrka
42
Öppen och bemannad.
Lördag kl 11 och kl 14 tornvandring - en spännande upplevelse för alla åldrar.
Söndag kl 16 ”Husaby kyrka i ord och ton” Erik Långström berättar,
Anna Inghammar och Helena Ambertson sång och musik.
Husaby, Helena Ambertson, 070-818 74 28,
Husabyortens Hembygdsförening
43
Unika fåglar visas.
Temautställning; “När hatten var ett måste”. Café med hembakat, våfflor och
varma smörgåsar.
Husaby Hembygdsgården, Gunnel Hansson,
0511-34 31 12,
Hönsäters kapell
44
Öppen kyrka. Nationalromantiskt
kapell, byggt 1913, med Harald Stakes begravningsvapen.
Hällekis,
Else-Britt Broberg, 070-358 08 39,
Infensus
Tornerspel lördag och söndag kl 15. Se vidare information
och plats för tornerspelen på
och på samlingsutställningen
i Österplana kyrka.
Pontus Persson, 070-899 44 86
Vårrundan Kinnekulle - en del av biosfären
Vänerskärgården med Kinnekulle utnämndes 2010 av Unesco som ett av
världens biosfärområden. Det betyder att vi arbetar för att utveckla vår bygd
med tanken att även kommande generationer ska kunna leva och njuta av
Kinnekullebygden på samma sätt som vi gör idag.
Flera av Vårrundans aktörer är certifierade för eko-
turism genom att erbjuda produkter och aktiviteter
som är närproducerade och miljövänliga. Vi hoppas
att du som besökare också vill vara en del av bio-
sfären! Hjälp oss att hålla rent, ät gärna närproducerad
mat och använd miljövänliga transportmedel.
Läs mer om Biosfärområdet på